Eveniment

Sâmbătă are loc prima slujbă în Catedrala Notre-Dame după incendiul din aprilie

Sâmbătă are loc prima slujbă în Catedrala Notre-Dame...

Autor: Andrei Vacaru

15.06.2019, 13:58 149

Prima slujbă oficiată în Catedrala Notre-Dame din Paris după incendiul din aprilie care a afectat lăcaşul de cult va avea loc sâmbătă, potrivit Reuters.

Prin organizarea acestei slujbe, preoţii doresc să demonstreze că viaţa comunităţii merge înainte, iar ceremonia va fi oficiată la ora locală 17:00 (18:00, ora României). La eveniment vor putea participa doar 30 de persoane, care vor fi nevoite să poarte echipamente de protecţie, având în vedere că structura edificiului continuă să fie instabilă.

„Este un simbol frumos. Va participa un grup mic de persoane şi este de înţeles de ce, având în vedere că încă sunt probleme legate de siguranţa clădirii”, a spus ministrul francez al Culturii, Franck Riester, într-un interviu acordat postului de radio Europe 1.

El a mai declarat că lăcaşul de cult este încă „într-o stare fragilă, mai ales cupola, care încă riscă să se prăbuşească”.

Victima unui incendiu izbucnit în aprilie, Catedrala Notre-Dame, care era vizitată anual, în medie, de 12 milioane de persoane, a fost parţial distrusă, fleşa şi o mare parte din acoperiş prăbuşindu-se sub flacări.

Pe 11 mai, Adunarea Naţională a Franţei a adoptat un proiect de lege referitor la restaurarea Catedralei Notre-Dame în cinci ani, un termen considerat de unii experţi "ambiţios".

Experţii au estimat că restaurarea ar urma să coste între 600 şi 700 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO