Eveniment

Sancţiuni drastice de aproape 19 milioane de lei aplicate de Apele Române în urma a 12.000 de controale efectuate

Sancţiuni drastice de aproape 19 milioane de lei...

Autor: Mediafax

08.11.2021, 18:28 186

Sancţiuni de aproape 19 milioane de lei au fost aplicate în acest an de Apele Române pentru încălcarea legii, anunţă Ministerul Mediului.

De la începutul anului Inspecţia Naţională a Apelor a efectuat 11.963 de controale şi a aplicat sancţiuni de 18,58 milioane de lei în special pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale şi pentru salubrizarea necorespunzătoare a cursurilor de apă.

Ministerul Mediului anunţă că este vorba despre 4.298 de controale şi amenzi de 2,28 milioane de lei pentru întreţinerea necorespunzătoare a curăţeniei cursurilor de apă şi a malurilor în interiorul şi în jurul localităţii, despre 6.193 de controale şi amenzi de 10 milioane de lei pentru alte activităţi din domeniul gospodăririi apelor, despre 1.300 de controale şi amenzi în valoare de 3 milioane de lei pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale de către operatorii economici sau activităţi ilegale pe plaje şi despre 172 de controale şi 3,3 milioane de lei reprezentând sancţiuni pentru exploatarea necorespunzătoare a agregatelor minerale (balastiere) fără acte de reglementare sau în afara perimetrului.

Anul acesta, controalele la balastiere au început în luna mai şi sunt efectuate de echipe mixte formate din inspectori din cadrul companiei Apele Române, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, ai Inspectoratelor Judeţene de Poliţie şi ai Jandarmeriei.

În ultima săptămână, au fost verificate activităţile de exploatare a agregatelor minerale din judeţele Dâmboviţa, Neamţ şi Prahova. Astfel, în doar patru zile, au fost organizate 18 controale şi au fost aplicate sancţiuni de peste 600.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO