Eveniment

Săndulescu, Ministerul Economiei: Este greu de înţeles cum e mai ieftin să aduci o turbină din SUA decât să le producem local

Săndulescu, Ministerul Economiei: Este greu de înţeles...

Autor: Andrei Cîrchelan

27.02.2013, 16:24 1495

Preferinţa investitorilor pentru anumite tipuri de energie poate indica un dezechilibru în schemele de susţinere pe care statul le acordă producătorilor de energie, este de părere Alexandru Săndulescu, directorul direcţiei de energie din cadrul Ministerului Economiei.

“Constatăm o anumită asimetrie între interesul investitorilor în regenerabile faţă de alte surse de energie. Majoritatea investitorilor vin pe eolian şi solar, ceea ce arată un dezechilibru în susţinerea diferitelor tipuri de producţie de energie”, este de părere Săndulescu, invitat la ZF Power Energy ‘13.

“Este greu de înţeles cum e mai ieftin să aduci o turbină din SUA decât să le producem local. Asta este, poate, o dovadă că schema noastră de susţinere este mult prea generoasă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO