Eveniment

Sanjeev Gupta, omul de afaceri indian care cumpără Sidex Galaţi, îşi continuă seria de achiziţii: Cumpără cu 320 mil. dolari compania americană din industria oţelului KCI

Sanjeev Gupta, omul de afaceri indian care cumpără...

Autor: Răzvan Botea

04.12.2018, 12:07 299

Sanjeev  Gupta, omul de afaceri indian care cumpără combinatul Sidex Galaţi, cumpără cu 320 mil. dolari compania americană KCI, producător de oţel şi produse din oţel, mişcare prin care alianţa mondiala GFG (Gupta Family Group) îşi întăreşte poziţia pe piaţa nord-americană. Achiziţia este finanţată de două bănci americane, care oferă un împrumut bazat pe un bun imobiliar şi un împrumut la termen din fonduri gestionate de BlackRock Financial Management Inc. GFG va contribui la tranzacţie cu capital propriu şi cu fabrica negrevată de sarcini Liberty Steel Georgetown, anunţă reprezentanţii companiei.

„Achiziţia Keystone este o parte esenţială a strategiei Greensteel (oţel verde- n. red.)a GFG pentru a deveni un jucător de top în producţia sustenabilă a oţelului de înaltă calitate. Pe viitor, GFG va putea profita de istoria de un secol a operaţiunilor sale şi de reputaţia sa de producător de oţel de înaltă calitate”, a declarat Sanjeev Gupta, Preşedintele executiv al Alianţei GFG şi Liberty.

Tranzacţia aceasta este ultima dintr-o serie de achiziţii  a omului de afaceri indian. Liberty Steel, compania care face parte din alianţa mondială GFG, a mai făcut în luna noiembrie trei achiziţii în Europa, pe lângă Sidex Galaţi şi cele trei capacităţi siderurgice din Italia, Cehia şi Macedonia. Compania indiano-britanică a convenit un acord condiţionat în vederea achiziţionării siturilor industriale Flemalle şi  Tilleur de lângă Liege, Belgia, în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea un număr total de 720 de angajaţi şi situl industrial Dudelange, Luxemburg care are un număr de 225 de angajaţi.

GFG a achiziţionat Liberty Steel Georgetown, fabrica sa de oţel din Georgetown, Carolina de Sud, la sfârşitul lui 2017 de la Arcelor Mittal care suspendase activitatea acestei unităţi. Compania a repornit fabrica în iunie 2018 şi a mărit producţia constant până la o rată estimată de 400 kilotone în primul trimestru din 2019, cu intenţia de a continua expansiunea.

Keystone Steel and Wire este o divizie a KCI şi are peste 100 de ani de istorie în producţia de oţel şi produse din oţel. KCI adaugă portofoliului Liberty Steel SUA o unitate de sârmă laminată cu un cuptor cu arc electric (CAE), având o capacitate anuală de 1,1 milioane tone de oţel, RedBrand - un lider de piaţă în producţia de garduri, sârmă industrială, un laminor de bare cu profil rotund de tip Merchant Bar Quality (de bază) / Special Bar Quality (speciale), trei unităţi de producţie pentru armături sudate de bare din oţel şi o linie de producţie a sârmei pentru beton precomprimat. Această tranzacţie va duce Liberty într-o poziţie de top în ceea ce priveşte producţia de sârmă laminată din America, spun reprezentanţii GFG.

Conform tranzacţiei, Liberty Steel SUA va avea până la 1.8 tone metrice pe an din capacitatea de topire a CAE, 2 tone metrice pe an de capacitatea de laminare a sârmei, o valoare adăugată semnificativă a întreprinderilor în aval şi peste 1.300 de angajaţi. Compania astfel mărită va deţine operaţiuni în Illinois, Ohio, South Carolina, New Mexico, Texas şi Georgia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO