Eveniment

Ce şanse are industria, care înseamnă peste 20% din economie, să crească cu peste 6% în 2021? Petru Ianc, preşedintele Societăţii Române de Metalurgie: Evoluţia industriei româneşti depinde de trei factori: pandemia, trendul internaţional industrial şi capacitatea guvernului de a asigura competitivitatea industriei prelucrătoare româneşti

Ce şanse are industria, care înseamnă peste 20% din...

Autor: Răzvan Botea

06.01.2021, 18:30 191

Guvernul mizează pe o creştere a industriei din România ca valoare adăugată brută cu 6,1% în 2021, după doi ani de scădere, arată datele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP). Industria înseamnă pentru economia României mai bine de o cincime şi este responsabilă de mai mult de trei sferturi din exporturi.

Petru Ianc, preşedintele Societăţii Românie de Metalurgie, a spus, pentru ZF, că, având în vedere cauzele crizei actuale, evoluţia industriei depinde în primul rând de intrarea economiei în normalitate, în consecinţă de evoluţia situaţiei epidemiologice.
„Criza prin care a trecut economia globală a fost una atipică, care nu a fost generată de motive pentru care au apărut alte crize, cum ar fi supraproducţie şi aşa mai departe, a fost pur şi simplu legată de o paralizie a forţei de muncă. Dacă problema circulaţiei oamenilor, a forţei de muncă, a intrării în normalitate a forţei de muncă vor fi rezolvate, atunci putem vorbi de o relansare economică la nivel global”, a spus Petru Ianc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO