Eveniment

Şapte modificări fiscale şi legislative cu impact asupra veniturilor din muncă care vor fi aplicate din 2023

Şapte modificări fiscale şi legislative cu impact...

Autor: Adelina Mihai

21.09.2022, 17:10 4404

♦ Obligaţia de a angaja cel puţin o persoană pentru a menţine facilităţile aduse de statutul de microîntreprindere, creşterea salariului minim pe economie, scăderea plafonului pentru norma de venit în cazul persoanelor fizice autorizate sunt doar o parte dintre modificările fiscale şi legislative cu impact asupra veniturilor din muncă aplicabile din 2023 ♦ Majoritatea acestor măsuri au fost transpuse în lege în vara acestui an ♦ ZF a centralizat şapte dintre cele mai importante modificări care vor fi aplicate de anul viitor, într-o perioadă în care antreprenorii, managerii, dar şi freelancerii, îşi fac planurile de business pentru 2023. 

 

1. Salariul minim  ar putea creşte cu 18% - propunere aflată încă în discuţii

Salariul minim pe economie ar putea creşte cu 18% din 2023, de la 2.550 de lei brut în prezent la 3.000 de lei brut pe lună din ianuarie 2023, potrivit unei propuneri înaintate de PSD. Propunerea PSD vine în contextul în care Parlamentul European a adoptat recent o legislaţie a „salariului minim adecvat“, în care recomandă ca salariul minim din statele membre UE să fie stabilit la 50% din valoarea salariului mediu brut pe economie. Potrivit analizelor PSD, acest lucru ar conduce la o creştere a venitului minim de la 1 ianuarie 2023 la o valoare apropiată de 3.000 de lei brut. O decizie privind salariul minim din 2023 va fi adoptată în aceste luni, după discuţiile dintre guvern, sindicate şi patronate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO