Eveniment

Sara Errani, supărată pe Simona Halep: Câte tablouri are de gând să mai strice?

Sara Errani, supărată pe Simona Halep: Câte tablouri...

Autor: Departamentul Sport

05.01.2016, 13:28 5210

"Câte tablouri are de gând să mai strice? Ca să ştiu", a declarat jucătoarea în vârstă de 28 de ani, pe Twitter, "referindu-se mai mult la Halep", potrivit sportevai.it.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, şi Maria Şarapova, locul 4 WTA, cap de serie numărul 3, au declarat forfait din motive medicale cu puţin timp înainte de a debuta la Brisbane International, turneu de categorie Premier, programat cu două săptămâni înainte de Australian Open.

Supărarea Sarei Errani vine din faptul că, în cazul în care Şarapova şi Halep nu şi-ar fi anunţat participarea la acest turneu, italianca ar fi putut beneficia de un traseu favorabil. Însă, în condiţiile actuale, ea a fost nevoită să joace în primul tur cu o favorită, elveţianca Belinda Bencic, locul 14 WTA şi a şaptea favorită, în faţa căreia a cedat în primul tur, cu scorul de 1-6, 2-6.

Anul trecut, Simona Halep s-a retras de la turneul China Open de la Beijing, ea abandonând meciul cu Lara Arrabuarrena din primul tur, la scorul de 5-4 pentru sportiva spaniolă, după 50 de minute, românca nedorind să-şi pericliteze participarea la Turneul Campioanelor.

Cu un an înainte, Halep a fost critcată de L'Equipe, pentru că s-a retras de la ediţia 2014 a China Open, după ce a acces în sferturile de finală, precizând atunci că românca este la a treilea abandon de acest fel înaintea unui turneu important şi ar trebui stabilit dacă este doar o coincidenţă.

"Este a treia oară când Simona Halep ia o astfel de decizie: a declarat forfait la Roma după victoria din primul meci cu Madison Keys şi şi-a făcut de asemenea bagajele la 's-Hertogenbosch, abandonând în turul 2. De fiecare dată înaintea unui turneu important, pentru ca apoi să joace finala la Roland Garros şi în semifinalele la Wimbledon. Rămâne ca adversarele ei, dar şi organizatorii de turnee şi WTA să decidă dacă acestea nu sunt altceva decât coincidenţe", a notat atunci L'Equipe, făcând referire la faptul că pentru Halep urma din nou o competiţie foarte importantă, Turneul Campioanelor de la Singapore.

În afară de Simona Halep şi Maria Şarapova, la acest început de an a invocat o problemă fizică şi Serena Williams, locul 1 WTA, astfel că americanca nu a particpat la primul meci al echipei SUA din Cupa Hopman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO