♦ România avea anul trecut o pondere 14,6% a angajaţilor cu vârsta de peste 18 ani care erau în risc de sărăcie l Media Uniunii Europene a fost de 8% ♦ În ţări precum Cehia şi Finlanda această pondere este mai mică de 3%.
România este pe primul loc în clasamentul ţărilor membre ale Uniunii Europene după ponderea angajaţilor aflaţi în risc de sărăcie, arată datele de la Eurostat, oficiul european de statistică.Astfel, România avea anul trecut o pondere 14,6% a angajaţilor cu vârsta de peste 18 ani care erau în risc de sărăcie, ceea ce indică o problemă semnificativă în ceea ce priveşte veniturile şi condiţiile de muncă ale angajaţilor.
Media UE este de 8,00%, ceea ce indică faptul că aproximativ 1 din 12 angajaţi din UE sunt în risc de sărăcie, ceea ce evidenţiază necesitatea unor politici comune şi măsuri de suport la nivelul UE pentru a aborda sărăcia în rândul angajaţilor.
Există o diferenţă semnificativă între ţările cu cele mai mari şi cele mai mici procente de angajaţi în risc de sărăcie. De exemplu, Finlanda are cel mai mic procent, de 2,50%, sugerând o economie şi un sistem social mai echilibrat şi mai eficient în protejarea angajaţilor.