Eveniment

Şase elevi din Capitală, evaluaţi de medici după ce au acuzat probleme respiratorii

Şase elevi din Capitală, evaluaţi de medici după ce...

Autor: Gabriela Ghitcuta

31.05.2016, 14:48 1580

Cinci elevi de la Şcoala nr. 99 din Capitală au fost evaluaţi de mai multe echipe de medici SMURD după ce au acuzat probleme respiratorii, anunţă oficiali din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Ulterior, un al şaselea elev a acuzat probleme respiratorii. Acesta a fost supus investigaţiilor medicale la faţa locului.

Reprezentanţii şcolii nr. 99 din Capitală au solicitat ajutor medicilor, printr-un apel la 112, după ce mai mulţi copii au acuzat probleme respiratorii, anunţă oficiali din cadrul ISU. Potrivit sursei citate, şi un profesor al unităţii de învăţământ, în vârstă de 70 de ani, acuză dureri de cap, urmând să fie transportat la spital.

La faţa locului au fost trimise cinci ambulanţe SMURD, medicii găsind cinci copii, cu vârste între 12-13 ani, care acuzau probleme respiratorii. Au fost evaluaţi la cabinetul medical al şcolii iar în cazul a trei dintre ei s-a luat decizia să fie transportaţi la Spitalul Marie Curie, mai precizează oficialii ISU.

La unitatea de învăţământ a fost trimisă şi o autospecială de cercetare de tip CBRN, pentru a identifica eventuale substanţe care ar fi putut produce problemele elevilor.

Din primele informaţii, elevii se aflau în sala de clasă în momentul în care au început să se simtă rău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO