Eveniment

Şase oficiali FIFA, reţinuţi în Elveţia cu două zile înainte de marele Congres

Şase oficiali FIFA, reţinuţi în Elveţia cu două...

Autor: Adrian Petculescu

27.05.2015, 09:38 803

Cele şase persoane, reţinute la hotelul de lux Baur au Lac, vor fi extrădate în SUA. Ele sunt anchetate pentru spălare de bani, înşelăciune şi fraudă, fapte de corupţie comise în ultimii 20 de ani, în legătură cu atribuirea organizării unor ediţii ale Cupei Mondiale de fotbal şi cedarea drepturilor TV şi de publicitate.

Acţiunea poliţiştilor, îmbrăcaţi civil, s-a desfăşurat discret, unele dintre persoanele reţinute fiind conduse la maşinile autorităţilor fără cătuşe la mâini.

Cei şase erau prezenţi la Zurich pentru a lua parte la Congresul FIFA, programat vineri, în cadrul căruia vor avea loc alegeri pentru preşedinţia forului condus de Joseph Blatter.

Actualul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, şi prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei sunt singurii candidaţi rămaşi în cursa pentru şefia forului mondial. Blatter, în vârstă de 79 de ani, este considerat favorit la alegerile din 29 mai. Joseph Blatter se află la al patrulea mandat de preşedinte al FIFA, for pe care îl conduce din 1998.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO