Eveniment

Scădere sau iluzie statistică? Economia Rusiei se îndreaptă din nou spre recesiune

Scădere sau iluzie statistică? Economia Rusiei se...

Autor: Catalina Apostoiu

23.03.2017, 00:00 840

Scădere sau iluzie statistică? Raportul lunar publicat recent de agenţia rusă de statistică Rosstat indică o deteriorare importantă a activităţii economice a Rusiei după ce ţara îşi regăsise calea către creştere la finalul anului trecut după doi ani de recesiune generată de sancţiunile occidentale şi în special de prăbuşirea preţurilor petrolului, potrivit Les Echos.

Vânzările de retail au scăzut în februarie cu 2,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, veniturile reale ale ruşilor cu 4,1%, iar producţia industrială cu 2,7%, primul declin înregistrat de la începutul anului 2016. Economiştii se aşteptaseră la o scădere de numai 1% a producţiei industriale.

Autorităţile au relativizat, însă, aceste cifre slabe, ministrul economiei Maxime Oreşkin scoţînd în evidenţă un efect calendaristic, cu mai puţine zile lucrate în februarie 2017 decât anul trecut, şi modificări de metodologie încearcă să le implementeze. Ministrul economiei a lăsat să se întrevadă posibile revizuiri ale datelor pe luna februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO