Eveniment

Scăderea investiţiilor începe să se vadă. Industria şi-a atins potenţialul şi are nevoie de noi investiţii

Scăderea investiţiilor începe să se vadă. Industria şi-a atins potenţialul şi are nevoie de noi investiţii

Andrei Rădulescu. Fotograf: Mihai Dăscălescu

Autor: Claudia Medrega

15.01.2015, 00:07 317

Producţia industrială, unul dintre cei mai importanţi indicatori din economie, a înregistrat un plus de peste 6% în primele 11 luni din 2014, dar ritmul de creştere în­ce­­tineşte, unii analişti considerând că în forma actuală industria locală şi-a atins potenţialul şi are nevoie de noi inves­tiţii pentru a relua ritmul de creştere susţinut din ultimii ani.

„Evoluţia recentă a produc­ţiei industriale confirmă faptul că potenţialul a fost atins, aspect confirmat de faptul că dinamica anuală a iniţiat o tendinţă descendentă din luna mai 2014, fiind necesare investiţii suplimentare pentru ame­­liorarea acestuia“, afirmă Andrei Rădulescu, senior analist la Banca Transilvania.

El speră că vom vedea o relansare a investiţiilor productive cu un ritm mediu anual de 7%-8% pentru perioada 2015-2017, cu impact pozitiv asupra producţiei industriale. Industria reprezintă circa o treime din PIB, iar până acum a fost principalul motor de creştere al economiei. BT pariază pe o creştere economică de 3,2% în acest an, în principal ca urmare a revigorării inves­tiţiilor, dar şi datorită relansării consumului intern şi ascen­siunii creditării în lei.

MonitorulPartidelor CCR, şah la Guvern
AFACERI DE LA ZERO