Eveniment

Scandal în şedinţa PSD: Primarul Capitalei Gabriela Firea i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan

Scandal în şedinţa PSD: Primarul Capitalei Gabriela...

Autor: Gabriel Pecheanu

01.09.2018, 14:04 14523

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea i-a cerut, sâmbătă, la şedinţa CExN, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la şedinţă.

”Gabriela Firea i-a reproşat ministrului de Interne gestionarea evenimentelor de la protestul din 10 august”, au precizat surse din PSD pentru MEDIAFAX.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă că nu crede că la şedinţa lărgită a Comitetului Executiv care se ţine la Neptun se va discuta despre graţiere sau reviziuirea pedepselor, un zvon care a circulat în cursul zilei de vineri. Extrem de critică la adresa Guvernului s-a dovedit în declaraţii Gabriela Firea. Primarul Capitalei a atras atenţia că sunt grupuri interministeriale care se fac doar că lucrează şi le cere să acţioneze mai urgent pentru rezolvarea problemelor. Aceasta a mai adăugat că va discuta deschis cu colegii în şedinţa Comitetului Executiv de la Neptun şi că dacă politicienii nu mai au legătură cu românii, atunci "fiecare avem o problemă în parte". În interiorul şedinţei, Firea a cerut direct demisia ministrului Carmen Dan, spun surse politice pentru Mediafax. Un alt membru PSD, senatorul Niculae Bădălău a declarat, înaintea şedinţei CExN al PSD, care se desfăşoară la Neptun, că este nemulţumit de activitatea Guvernului, existând ministere care funcţionează mai greu.

"Nu cred, nu cred. Eu vreau să facem condferinţa după Comitetul Executiv", a declarat Liviu Dragnea, la intrarea la şedinţă, întrebat fiind despre ordonanţa privind amnistia.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, după şedinţa informală ţinută de liderii social-democraţi la mare, că amnistia şi revizuirea unor sentinţe „sunt pe agenda noastră, toţi sunt preocupaţi de lucrurile astea", dar subiectul nu a fost dezbătut.

„Pot să vă spun părerea mea, pentru că nu e o părere care să fi fost adoptată deocamdată, dar eu cred că sunt două lucruri diferite. Unul este actul de amnistie, care exprimă de fapt dorinţa unei societăţi ca faţă de unii membri ai săi care au greşit să se manifeste clemenţă şi aceasta este o chestiune absolut normală. Al doilea aspect, pe care dumneavoastră l-aţi enunţat, este acela al unui mod defectuos de aplicare a justiţiei şi aici nu vorbim de clemenţă, că dacă cineva a fost condamnat în baza unor probe false, sau a unor abuzuri săvârşite în mecanismul acesta al justiţiei, asta nu înseamnă că trebuie să îi dăm amnistie, ci trebuie să îi dăm o reparaţie persoanei respective şi ăsta este alt aspect al problemelor care urmează să se dezbată. Astăzi nu am discutat acest lucru, dar sunt pe agenda noastră, toţi sunt preocupaţi de lucrurile astea, dar nu am discutat acest lucru", a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul PSD Vaslui.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO