Eveniment

Scandalul anchetei Rise Project: PNL a stabilit începerea revocării preşedintelui Autorităţii pentru Protecţia Datelor, Ancuţa Gianina Opre

Scandalul anchetei Rise Project: PNL a stabilit...

Autor: Maria Stan

12.11.2018, 13:25 88

Propunerea de începere a procedurii de revocare a preşedintelui Autorităţii pentru Protecţia Datelor a fost făcută de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, au adăugat sursele citate.

Sursele menţionate au mai spus, pentru MEDIAFAX, că vicepreşedintele PNL Vlad Nistor, ar fi susţinut, în cadrul discuţiilor din BEx, necesitatea luării unei poziţii, în contextul în care PNL este un partid care apără dreptul la libera exprimare.

Pe 8 noiembrie, Rise Project a anunţat pe Facebook că Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) le-a solicitat jurnaliştilor să divulge sursele în cazul valizei găsite în Teleorman, acuzându-l pe Liviu Dragnea că ar fi în spatele acestor presiuni.

De cealaltă parte, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a anunţat, a doua zi, că a solicitat informaţii de la Rise Project ca urmare a sesizării primite de la o persoană fizică, care a semnalat posibile încălcări ale legislaţiei privind protecţia datelor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu ştie de demersul iniţiat de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal şi că nu el este în spatele presiunilor făcute de instituţie asupra jurnaliştilor de la publicaţia menţionată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO