Eveniment

Scandalul arbitrului român acuzat de rasism nu s-a terminat. UEFA: Au fost deschise proceduri împotriva lui Sebastian Colţescu şi a lui Octavian Sovre

Scandalul arbitrului român acuzat de rasism nu s-a...

Autor: Rafael Hekman, Mediafax

11.02.2021, 18:10 165

UEFA precizează într-un comunicat dat publicităţii joi că au fost deschise proceduri împotriva lui Sebastian Colţescu şi a lui Octavian Sovre „pentru o posibilă încălcare a articolului 11 din Regulamentul disciplinar UEFA”.

„În urma unei investigaţii efectuate de un inspector de etică şi disciplină al UEFA, cu privire la evenimentele care au dus la întreruperea şi amânarea meciului dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Basaksehir FK, din UEFA Champions League 2020/21, din 8 decembrie 2020, au fost deschise proceduri împotriva domnului Sebastian Constantin Colţescu şi domnului Octavian Sovre pentru o posibilă încălcare a articolului 11 din Regulamentul disciplinar UEFA”, se arată în comunicatul forului european.

Articolul menţionat face referire la respectarea principiilor de conduită etică, loialitate, integritate şi sportivitate. Printre cazurile menţionate în acest articol, singurele aplicabile în situaţia celor doi arbitri români sunt cele care menţionează sancţionarea celor ce determină din culpă sau sunt responsabili de întreruperea, anularea sau amânarea unui meci sau a căror conduită este insultătoare sau încalcă în alt mod regulile de bază ale conduitei decente.

Comunicatul mai precizează că informaţii suplimentare despre acest caz vor fi puse la dispoziţie în timp util, odată ce Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA va lua o decizie.

Arbitrul Sebastian Colţescu şi asistentul Octavian Şovre au fost acuzaţi că, cu ocazia meciului din Champions League, dintre PSG şi Istanbul Basaksehir, din 8 decembrie 2020, ar fi folosit expresia „cel negru” sau „ăla negru” cu tentă rasistă, în încercarea de a indica şi identifica pe unul din jucătorii echipei turce.

Conversaţia a fost auzită de Pierre Webó, antrenorul secund al echipei turce, care a reacţionat şi a provocat o reacţie în lanţ a jucătorilor, care a dus la retragerea ambelor echipe de pe teren şi amânarea meciului pentru a doua zi, cu altă brigadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO