Eveniment

Scandalul CNAS. Neregulile privind decontarea serviciilor la domiciliu au fost sesizate din 2014

Marian Burcea, fostul preşedinte al CNAS

Marian Burcea, fostul preşedinte al CNAS

Autor: Mediafax

04.09.2017, 00:01 573

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost sesizată încă din anul 2014 de nereguli privind modalitatea de verificare şi aprobare a dosarelor de îngrijire la domiciliu, în urma controalelor suspiciunile fiind confirmate.

CNAS a fost informată de o casă de avocatură privind nereguli la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti privind modalitatea de verificare şi aprobare a dosarelor depuse în vederea obţinerii de către asiguraţi a deciziei de îngrijiri la domiciliu. Raportul este semnat de şeful CNAS de la acel moment, Vasile Ciurchea.

Alina Ion, directorul unei firme de servicii medicale, denunţător în dosarul CNAS, a declarat că va pune la dispoziţie date despre pacienţii care aveau nevoie de îngrijiri şi au murit, precizând că reprezentanţii sistemului de asigurări de sănătate i-au cerut să nu mai facă sesizări.

13 persoane, printre care fostul şef al CNAS, Marian Burcea, au fost arestate preventiv din cauza că au decontat ilegal servicii fictive de îngrijire medicală la domiciliu, prejudiciind bugetul Casei cu 3 mil. euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO