Eveniment

Scandalul promovării exporturilor României. Finanţarea de la Ministerul Economiei pentru participarea la târguri internaţionale a fost în medie de 118.000 de lei/firmă. Doar 8 din cei mai mari 500 de exportatori ai României au participat la târguri şi aproape jumătate dintre participanţi nu erau exportatori

Claudiu Năsui, ministrul economiei, este unul dintre cei mai contestaţi minştri ai cabinetului actual

Claudiu Năsui, ministrul economiei, este unul dintre cei mai contestaţi minştri ai cabinetului actual

Autor: Răzvan Botea

29.04.2021, 10:00 385

Finanţarea de la Ministerul Economiei pentru partici­pa­rea la târguri interna­ţionale de promovare a exporturilor a fost în medie de 118.000 de lei/firmă. Doar 8 din cei mai mari 500 de exportatori ai României au participat la târguri şi aproape jumătate dintre participanţi nu erau exportatori. De asemenea, au participat şi companii care nu au raportat cifră de afaceri sau au primit de zeci de ori mai mulţi bani pentru participarea la aceste târguri prin comparaţie cu cifra de afaceri, arată o notă depusă la guvern de către Ministerul Economiei şi citită de ZF.

La începutul lunii februarie a izbucnit un scandal între Asociaţia Naţio­nală a Exportatorilor şi Im­portatorilor din România (ANEIR) şi ministrul economiei Claudiu Năsui, în urma deciziei ministerului de resort de a regândi programul de promovare a exporturilor.

Exportatorii au acuzat ministerul că sistează promovarea exporturilor României, în vreme ce ministrul economiei spunea că pro­gramul nu are scopul asumat şi este un mecanism prin care se „căpuşează” banii publici.  Surse din guvern au spus pentru ZF că există la guvern o notă de infor­mare depusă de Ministerul Economiei privind derularea Progra­mului de Promovare a Exportului (PPE).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO