Eveniment

Scenă incredibilă la proba de 400 de metri de la Jocurile Olimpice. Câştigătoarea pur şi simplu a plonjat peste linia de sosire: "Nu voiam să scap medalia de aur. Am câteva zgârieturi, dar sunt bine"

Scenă incredibilă la proba de 400 de metri de la...

Autor: Denis Şchiopu

16.08.2016, 11:08 6005

Cronometrată cu timpul de 49,44 secunde, Shaunae Miller a cucerit prima medalie olimpică din carieră, după ce i-a luat faţa unei sportive din Statele Unite ale Americii, Allyson Felix, într-un mod inedit, cu un plonjon la linia de sosire.

După 300 de metri, Miller avea un avans considerabil faţă de Allyson Felix, însă americanca în vârstă de 30 de ani a recuperat diferenţa pe ultima sută de metri şi a fost cât pe ce să îşi adjudece medalia de aur. Felix s-a ales însă cu medalia de argint, a şaptea medalie olimpică din carieră, cu un timp de 49,51 secunde. Bronzul i-a revenit unei atlete din Jamaica, Shericka Jackson, care a încheiat cursa în 49,85 secunde.

"Nu am văzut pe nimeni până în ultimii 20 de metri şi singurul lucru la care m-am gândit a fost să nu scap medalia de aur. Cred că (n.r. plonjonul) a fost doar o reacţie, mintea mea era răvăşită şi următorul lucru pe care mi-l amintesc este că mă aflam pe jos. M-am ales cu câteva zgârieturi, dar sunt în regulă. Este un moment pe care îl aşteptam de multă vreme. Sunt foarte fericită şi emoţionată în acelaşi timp", a afirmat Miller, citată de Reuters.

Shaunae Miller, portdrapelul delegaţiei din Bahamas la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, a concurat şi la ediţia din 2012, organizată la Londra, însă fără să obţină nicio medalie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO