Eveniment

Scenariul de la alegerile prezidenţiale din România se repetă în SUA: Sute de mii de americani spun că vor să se mute în Canada dacă Donald Trump va ajunge preşedinte

Scenariul de la alegerile prezidenţiale din România se...

Autor: Ştefan Stan

02.03.2016, 21:24 937

De fiecare dată în an electoral se întâmplă un fenomen ”misterios”: mii de oameni îşi afirmă intenţia să se mute din ţară dacă va câştiga alt candidat decât acela pe care îl susţin ei. Anul acesta electoral nu este diferit, numai că în joc este cea mai mare putere mondială: Statele Unite. 

Mii de americani nemulţumiţi că Trump câştigă teren şi are o şansă reală la preşedinţia Statelor Unite îşi afirmă pe Internet intenţia de a emigra în Canada, dacă magnatul din imobiliare va ajunge preşedinte. 

Noaptea trecută acest fenomen a atins apogeul: o creştere de 1.150% a căutărilor pe Google ”Cum să mă muti în Canada”. Activitatea pe Internet a fost atât de ridicată încât site-ul guvernului Canadei a avut probleme în a gestiona traficul generat de americanii care căutau informaţii despre emigrare. 

Recent, un canadian a pornit o campanie online pentru a convinge americanii să se mute în Cape Breton, o insulă din Oceanul Atlantic aparţinând Canadei. Site-ul a avut peste 800.000 de vizite de la lansare şi mii de întrebări de la oameni dornici să ştie care este procesul şi care sunt cerinţele. Chiar şi site-ul oficial al insulei a avut o creştere puternică, primind peste 300.000 de vizite în primele 2 luni din anul acesta, mai mult decât în tot anul 2015. 

Un fenomen asemănător, deşi la o scară mult mai mică, s-a întâmplat şi în România, când fostul premier Victor Ponta a ieşit pe primul loc în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Sute de tineri şi-au exprimat atunci public - pe reţelele de socializare - intenţia de a pleca din ţară dacă acesta va ajunge preşedinte. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO