Eveniment

Scene dramatice şi lupte în toată regula în Brazilia: Susţinătorii fostului preşedinte au luat cu asalt Congresul. Poliţia a intervenit de urgenţă

Scene dramatice şi lupte în toată regula în Brazilia:...

Autor: Andreea Tobias

08.01.2023, 21:52 132

Susţinătorii fostului preşedinte brazilian de extremă-dreapta Jair Bolsonaro au luat cu asalt Congresul, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene în încercarea de a-i îndepărta.

Scenele dramatice au loc la o săptămână după învestirea veteranului de stânga Luiz Inácio Lula da Silva.

Susţinătorii lui Bolsonaro - care refuză să accepte că a pierdut alegerile - au spart barierele şi au intrat în clădirea din capitala Brasilia.

Protestatarii - care au spart geamurile clădirii - campaseră în apropiere, notează BBC.

UPDATE: Nu este clar dacă susţinătorii lui Bolsonaro se mai află încă în clădire, continuă BBC. Imaginile de pe reţelele de socializare au arătat, de asemenea, manifestanţi care au luat cu asalt palatul prezidenţial din apropiere şi Curtea Supremă.

Susţinătorii dlui Bolsonaro cer o intervenţie militară şi demisia lui da Silva.

Mulţi fac comparaţii cu asaltul asupra Capitoliului american din 6 ianuarie 2021 de către susţinătorii lui Donald Trump, un aliat al lui Bolsonaro.

Lula se află în prezent într-o călătorie oficială în statul São Paulo.

Lula da Silva l-a învins pe Jair Bolsonaro în alegerile din octombrie. În discursul său de învestitură, Lula a promis că va reconstrui o ţară aflată în "ruine teribile".

El a denunţat politicile predecesorului său, care a plecat în SUA pentru a evita ceremonia de predare a ştafetei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO