Eveniment

Schimbare de gardă în PSD: Marcel Ciolacu va prelua interimar conducerea PSD, alături de opt lideri regionali

Schimbare de gardă în PSD: Marcel Ciolacu va prelua...

Autor: Alexandru Costea

26.11.2019, 14:28 3080

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a discutat, marţi dimineaţă, cu lideri din PSD, iar acesta urmează să preia conducerea interimară a partidului alături de o echipă de coordonare formată din opt lideri regionali din ţară, au declarat surse social-democrate pentru MEDIAFAX.

În biroul lui Marcel Ciolacu din Parlament au intrat, pe rând, marţi dimineaţă, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, vicepreşedintele partidului Paul Stănescu şi europarlamentarul Claudiu Manda, printre alţii.

Discuţiile au avut loc după ce, luni seară, cel puţin 20 de lideri ai organizaţiilor PSD din ţară au participat la întâlnirea organizată de Marcel Ciolacu la Parlament pentru a discuta rezultatul alegerilor prezidenţiale şi schimbări în partid. Surse social-democrate au declarat, pentru MEDIAFAX, că printre cei prezenţi la întrevedere au fost Niculae Bădălău - PSD Giurgiu, Paul Stănescu - actual vicepreşedinte şi fost lider PSD Olt, Dan Nica - PSD Galaţi, Horia Teodorescu - PSD Tulcea, Marian Oprişan - PSD Vrancea şi Ionel Arsene - lider PSD Neamţ.

Social-democraţii au luat în discuţie posibilitatea ca Marcel Ciolacu să coordoneze la conducerea partidului o echipă formată din opt lideri care să reprezinte regiunile de dezvoltare din România iar vicepreşedinţii actuali să demisioneze, potrivit surselor.

De altfel, fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu a declarat, marţi dimineaţă, înainte de a intra în biroul lui Marcel Ciolacu, că este de acord cu demisia în bloc a vicepreşedinţilor de partid.

Potrivit surselor, secretar general în PSD ar putea fi Paul Stănescu, urmând ca Mihai Fifor să demisioneze împreună cu liderul actual al partidului, Viorica Dăncilă. Totodată, funcţia de preşedinte executiv ar putea dispărea. Actualul preşedinte executiv al social-democraţilor, Eugen Teodorovici, a declarat, luni seară, că s-a văzut cu Marcel Ciolacu la Parlament şi i-a comunicat că Viorica Dăncilă nu merită „să iasă pe uşa din dos” de la şefia PSD, fiindcă CEx a votat-o să fie candidat la prezidenţiale. El a mai spus că nu va demisiona din funcţia de preşedinte executiv al PSD.

Partidul va organiza, cel mai probabil, un congres statutar în ianuarie sau februarie 2020, au declarat sursele social-democrate, pentru MEDIAFAX.

Viorica Dăncilă ar urma să îşi anunţe demisia din funcţia de preşedinte al PSD la şedinţa Comitetului Executiv al partidului de marţi, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Reuniunea CEx va avea loc de la ora 18.30, la sediul formaţiunii din Kiseleff.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat pe Facebook că s-a întâlnit luni cu Viorica Dăncilă şi i-a transmis acesteia că va discuta cu preşedinţii organizaţiilor din ţară despre rezultatul obţinut de partid la alegerile prezidenţiale. El a adăugat că a fost o discuţie „calmă” şi „aşezată”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO