Eveniment

Schimbări în campania de vaccinare. Valeriu Gheorghiţă: Imunizarea fără programare ar putea fi impusă în toate centrele din România

Schimbări în campania de vaccinare. Valeriu...

Autor: Petru Mazilu

27.04.2021, 14:31 323

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a anunţat că autorităţile se gândesc să permită vaccinarea fără programare în toate centrele din România. Ideea va fi experimentată la Craiova în cadrul unui proiect pilot. 

Medicul Valeriu Gheorghiţă susţine că în curând românii s-ar putea vaccina fără programare în toate centrele de vaccinare din România. În cadrul unei conferinţe de presă, Gheorghiţă a dezvăluit că ideea va fi testată la Craiova la jumătatea lunii mai. Timp de o săptămână, în toate centrele de vaccinare din oraş, oamenii se vor putea imuniza fără programare.

Este un proiect pilot care ar putea fi extins în toată ţara, a precizat Valeriu Gheorghiţă. În prima fază sunt vizate oraşele în care se află depozite regionale de vaccin, iar în partea a doua sistemul ar putea fi implementat şi în alte oraşe. De asemenea, sistemul ar putea fi implementat treptat prin impunerea unor intervale orare şi stabilirea unor categorii de vârstă. În acest scenariu, locurile disponibile vor fi anunţate din timp, a precizat Gheorghiţă.

În timpul conferinţei de presă de marţi, Valeriu Gheorghiţă a mai anunţat care este programul evenimentelor de tipul „Maratonul vaccinării”.

În perioada 7-9 mai, la Bucureşti vor fi 50 de fluxuri de vaccinare Pfizer în două locuri diferite: la Sala Palatului vor fi 40 de fluxuri, iar la Biblioteca Naţională vor fi 10 fluxuri. Evenimentul este organizat de Facultatea de Medicină Bucureşti, cu sprijinul autorităţilor locale.

În intervalul 14-16 mai la Cluj-Napoca, Tg. Mureş şi Iaşi facultăţile de Medicină organizeaza evenimente maraton de vaccinare.

Totodată, în perioada 10-17 mai va fi evenimentul de la Craiova numit Săptămâna altfel. În cadrul acestuia în toate centrele de vaccinare din oraş se va asigura vaccinarea 24 din 24 ore fără programare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO