Eveniment

Schimbări la unul din cele mai importante fronturi anti-COVID din ţară: Spitalul Victor Babeş din Timişoara are o nouă zonă de triaj epidemiologic

Schimbări la unul din cele mai importante fronturi...

Autor: Petru Mazilu

09.11.2020, 12:55 84

Şase containere formează o nouă zonă de triaj epidemiologic la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş din Timişoara. Acestea au fost aduse de la rezerva de stat a României şi sunt conectate la reţelele de utilităţi.

Şase construcţii modulare, de tip container, au fost amplasate luni la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara. Acestea înlocuiesc corturile în care se făcea triajul pacienţilor infectaţi cu SARS CoV-2.

Cele şase containere provin din rezerva de stat a României şi au fost obţinute în urma solicitării adresate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat. Construcţiile modulare sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalaţii de climatizare, iar unul dintre containere este conectat la reţeaua de apă-canal a unităţii sanitare. Fiecare container este prevăzut cu un pat.

„În urma unei discuţii pe care am avut-o cu directorul Spitalului Victor Babeş şi cu primarul Timişoarei Dominic Fritz, am făcut toate demersurile pentru a aduce şase containere din rezerva de stat pentru Spitalul Victor Babeş. Până acum, triajul se facea în corturi puse la dispoziţie de către ISU Banat. Având în vedere că temperaturile de afară au început să coboare, era necesar ca aceste containere să ajungă la Timişoara pentru a putea face acest triaj. Toate demersurile s-au făcut vineri dimineaţa iar astăzi, la ora nouă containerele au ajuns în curtea spitalului”, a declarat prefectul judeţului Timiş, Liliana Oneţ.

În construcţiile modulare se vor face primirea pacienţilor, înregistrarea, testarea şi triajul acestora.

„Acest ansamblu modular va funcţiona ca punct unic de triaj în judeţul Timiş pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, ei fiind deserviţi atât de medicii rezidenţi din diferite specialităţi, cât şi de studenţii de la Medicină. Trei dintre sistemele modulare vor fi organizate ca săli de aşteptare pentru pacienţi, în două dintre containere se va efecuta consultul clinic şi se vor recolta probele biologice. Tot aici se vor face foile de anamneză, inclusiv acel triaj şi ancheta epidemiologică pentru depistarea contacţilor. Mulţumim Guvernului României şi Primăriei Municipiului Timişoara pentru acest ajutor acordat în triajul pacienţilor infectaţi cu SARS COV 2”, a explicat managerul Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara, Cristian Oancea.

Cele şase construcţii modulare sunt predate Primăriei Timişoara în cursul acestei zile, iar primii pacienţi vor putea fi consultaţi în cursul serii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO