Eveniment

Schimbări la vârful celui mai important jucător din lumea luxului: LVMH numeşte un nou director general la Louis Vuitton. Fiica lui preşedintelui LVMH va conduce Dior

Schimbări la vârful celui mai important jucător din...

Autor: Dorin Oancea

11.01.2023, 12:44 60

Preşedintele şi directorul general al LVMH Bernard Arnault a remaniat conducerea imperiului său de bunuri de lux, sporind controlul familiei sale prin numirea fiicei sale, Delphine, la conducerea Christian Dior, şi numind un nou şef pentru Louis Vuitton, scrie Reuters.

Pietro Beccari, care a fost şeful Dior din 2018, îl înlocuieşte pe Michael Burke, 65 de ani, care a fost mult timp CEO al Louis Vuitton.

Acţiunile LVMH, cea mai valoroasă companie din Europa, cu o valoare de piaţă de 380 de miliarde de euro, au crescut cu până la 2%, atingând noi maxime. Acţiunile companiilor de lux au fost impulsionate recent de relaxarea restricţiilor COVID-19 în China, o piaţă cheie.

Delphine Arnault, în vârstă de 47 de ani, a lucrat la Louis Vuitton în ultimul deceniu alături de Burke şi anterior a petrecut o duzină de ani la Dior.

Burke, care este cel mai longeviv locotenent al lui Bernard Arnault şi a fost, de asemenea, preşedinte al Tiffany, va continua să lucreze alături de Arnault, a precizat compania într-un comunicat, fără a detalia.

Unul dintre cei mai influenţi directori din industria modei, Burke a supravegheat creşterea fulminantă a Louis Vuitton, cea mai mare marcă de lux din lume, jucând un rol cheie, de exemplu, în ridicarea stilurilor de stradă la rang de lux în ultimii ani.

Între timp, Beccari, care a condus anterior şi marca Fendi, deţinută de LVMH, a crescut de trei ori vânzările la Christian Dior, ajungând la 6,6 miliarde de euro în timpul mandatului său, potrivit estimărilor Citi. LVMH nu oferă o defalcare a vânzărilor anuale ale mărcilor sale.

Schimbările anunţate, care intră în vigoare în februarie, urmează numirii recente a lui Antoine Arnault, fiul cel mare al lui Bernard Arnault, la conducerea holdingului de familie, înlocuindu-l pe veteranul executiv Sidney Toledano.

Înăsprirea controlului familiei asupra imperiului său vine, de asemenea, pe fondul unui val de succesiuni de profil înalt în alte companii de modă din Europa.

Bernard Arnault, în vârstă de 73 de ani, nu a dat niciun semn că ar intenţiona să se retragă în curând, iar compania a ridicat anul trecut vârsta maximă a directorului său general de la 75 de ani la 80 de ani.

Delphine şi Antoine, în vârstă de 45 de ani, sunt copii din prima căsătorie a lui Arnault.

Alexandre Arnault, în vârstă de 30 de ani, este director executiv la Tiffany, în timp ce Frederic Arnault, în vârstă de 28 de ani, este directorul general al unei alte mărci din grup, TAG Heuer. Cel mai tânăr copil, Jean Arnault, în vârstă de 24 de ani, conduce marketingul şi dezvoltarea de produse pentru divizia de ceasuri a Louis Vuitton.

Ca parte a schimbărilor de management, compania reuneşte, de asemenea, Tiffany în divizia de ceasuri şi bijuterii, sub conducerea lui Stephane Bianchi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO