Eveniment

Schimbări majore în sistemul de învăţământ: Proiectul prin care grădiniţa şi clasele XI-a şi a XII-a devin obligatorii aşteaptă semnătura preşedintelui Iohannis

Schimbări majore în sistemul de învăţământ:...

Autor: Alex Ciutacu

13.03.2019, 14:54 404

Senatul a votat proiectul legislativ prin care clasele a XI-a şi a XII-a şi anii de grădiniţă devin obligatorii, iar iniţiativa mai aşteaptă acum doar promulgarea din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi publicarea n Monitorul Oficial.

Astfel, propunerea legislativă pentru modificarea art.16 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, care a ajuns prima dată pe masa Senatului în luna martie a anului trecut, a primit luni 11 martie aprobarea forului decizional.

Proiectul a avut un parcurs tumultos încât anul trecut proiectul a fost adoptat de ambele Camere din Parlament, pentru ca mai apoi CCR să îl încadreze drept neconstituţional.

Prin urmare, propunerea legislativă iniţiată de oameni din UDMR şi din PSD, prelungeşte învăţământul obligatoriu din România.

Astfel, grupa mică, grupa mijlocie, grupa mare de grădiniţă, clasa a XI-a şi clasa a XII-a de liceu se vor adăuga învăţământului obligatoriu de 11 clase din acest moment.

Implementarea propunerii ar urma să fie derulată în etape, şi-anume învăţământul liceal secundar şi grupa mare de la grădiniţă ar urma să devină obligatorii cel târziu anul viitor, în timp ce primele două grupe de la grădiniţă, grupa mijlocie şi grupa mică ar deveni obligatorii în 2023, respectiv 2030.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO