Eveniment

Schimbări la noua Măsură 3 pentru granturi de investiţii: se va renunţa la principiul „primul venit-primul servit“ şi nu vor mai fi eligibile achiziţiile de clădiri. Florin Jianu, CNIPMMR: Programul va fi deschis cinci zile

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România

Programul va fi deschis cinci zile. Un alt element de noutate este că se va corela grantul cerut cu cifra de afaceri, adică nu poţi să ceri de mai mult de cinci ori cifra de afaceri pe care tu ai avut-o, în limita a 1 milion de euro. Nu este un program perfect, dar sunt premisele ca acest proiect să fie corect derulat, banii să ajungă la cei care au nevoie, iar prin acea corelare între cifra de afaceri şi grantul solicitat să asigurăm un echilibru între companii.

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România Programul va fi deschis cinci zile. Un alt element de noutate este că se va corela grantul cerut cu cifra de afaceri, adică nu poţi să ceri de mai mult de cinci ori cifra de afaceri pe care tu ai avut-o, în limita a 1 milion de euro. Nu este un program perfect, dar sunt premisele ca acest proiect să fie corect derulat, banii să ajungă la cei care au nevoie, iar prin acea corelare între cifra de afaceri şi grantul solicitat să asigurăm un echilibru între companii.

Autor: Ramona Cornea

09.12.2021, 00:05 959

Florin Jianu, CNIPMMR: „Programul va fi deschis cinci zile. Un alt element de noutate este că se va corela grantul cerut cu cifra de afaceri, adică nu poţi să ceri de mai mult de cinci ori cifra de afaceri pe care tu ai avut-o, în limita a 1 milion de euro“.

Măsura 4.1.1. „Investiţii în acti­vităţi productive“, res­pec­tiv noua Măsură 3, care prevede granturi de in­vestiţii pentru com­pa­nii, va trece printr-o serie de modificări du­pă ce ministrul investiţiilor şi proiectelor euro­­pene Dan Vîlceanu a avut marţi o consul­­tare cu mediul de afaceri pe această temă.

„Am avut discuţii cu ministrul investiţiilor europene Dan Vîlceanu şi cu corpul de experţi al ministerului cu privire la modificarea Măsurii 3, care va fi lansată la începutul anului viitor. Din discuţiile pe care le-am avut a rezultat faptul că vor fi scoase achiziţiile de clădiri din măsură, că se va renunţa la principiul primul venit - primul servit, că va exista un sistem de punctaj pentru această măsură, unul de ierarhizare. La punctaj egal vor prevala: ponderea echipamentelor în totalul grantului - lucru ce va fi util pentru că va ajuta şi va stimula între­prinderile mici şi mijlocii să se modernizeze, să devină mai competitive -, locurile de muncă create în cadrul acestui program şi pe ultimul loc va fi data şi ora înscrierii în program“, a declarat Florin Jianu, preşe­din­tele Consiliului Naţional al Între­prin­derilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO