Eveniment

Şcoala începe cu stângul. Unii profesori se plâng că nu are cine să facă triajul epidemiologic

Şcoala începe cu stângul. Unii profesori se plâng că...

Autor: Gelu Chetrăruc, Andreea Burnar

06.02.2021, 00:00 244

Unii profesori se plâng că nu are cine să facă triajul epidemiologic în şcoli. Numeroase şcoli nu au niciun cadru medical, cu doar trei zile înainte de începerea semestrului al doilea. 

Şcoala începe luni, iar directorii se plâng că nu au primit încă, ordinul comun, care stabileşte toate detaliile. Iar cea mai mare problemă este testarea elevilor.

„În total, personalul de competenţă este de 5 mii de persoane, pentru 17 mii de şcoli”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Asta înseamnă un cadru medical la mai bine de trei unităţi de învăţământ. La şcoala din Maşloc, de lângă Timişoara, nu este niciunul. Aşa că n-are cine face nici testare, nici triaj epidemiologic. Aura Danielescu spune că ea, ca profesor, nu îşi asumă aşa ceva.

„Nu avem absolut nimic. Nu vorbim despre o asistentă, care să ne fie repartizată, nu vorbim de un medic. În localitate există un medic de medicină de familie, dar care, deşi are, probabil, competenţe în medicină şcolară, nu a fost nici în lunile anterioare lunii în care noi venim la şcoală şi nici acum probabil, nu va avea timp suficient, având în vedere că dumneaiei deserveşte mai multe localităţi”, a declarat profesorul bănăţean.

În Timişoara, Alba Iulia, Zalău şi Baia Mare elevii vor face cursuri după scenariul roşu. În cele 17.000 de şcoli din România sunt 901 medici şi aproape 4.000 de asistenţi medicali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO