Eveniment

Şcolile din Bucureşti trec în scenariul roşu după ce a fost depăşită rata de trei îmbolnăviri de COVID-19 la 1.000 de locuitori

România avea în anul şcolar 2019/2020 un număr de 6.166 de unităţi şcolare din învăţământul primar şi gimnazial conectate la internet şi 1.444 de licee

România avea în anul şcolar 2019/2020 un număr de 6.166 de unităţi şcolare din învăţământul primar şi gimnazial conectate la internet şi 1.444 de licee

Autor: Ramona Cornea

20.10.2020, 00:07 653

Creşele şi unităţile afterschool pot funcţiona în continuare, după cum a declarat luni premierul Ludovic Orban.

Consiliul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca Bucureştiul să intre în scenariul roşu de astăzi, după ce a fost depăşită rata de 3 îmbolnăviri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Astfel, toate şcolile din Capitală intră în scenariul roşu, cel ce presupune că niciun copil nu va mai merge fizic la şcoală sau la grădiniţă, iar cursurile se vor ţine exclusiv online.

Creşele şi unităţile afterschool pot funcţiona în continuare, după cum a declarat luni premierul Ludovic Orban.  

„Nu fac parte din activităţile care intră în restricţii, nu fac obiectul reglementării. Sigur că odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul normal nu prea mai poate să funcţioneze pentru că, dacă elevii nu se duc la şcoală şi participă online la procesul educaţional, nici after­school-ul nu va mai putea funcţiona. Dar aftershool-ul şi creşele nu sunt în cadrul regle­mentărilor. În cazul în care optează să funcţioneze, pot funcţiona. Nu fac parte din activităţile care intră sub restricţie atunci când este depăşit indicele de 3 la mie“, a spus Ludovic Orban.

Ieri, la nivel naţional, circa 1.259 de unităţi de învăţământ figurau în scenariul roşu de funcţionare, cel care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

„Menţionăm că dintre cele 1.259 de şcoli aflate în această situaţie, 313 sunt în scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 946 de unităţi de învăţământ apar din cauza ratei de incidenţă a cazurilor din localităţile în care acestea funcţionează ori a infrastructurii şcolare supuse unor lucrări de reabilitare“, transmite Ministerul Educaţiei.

Aproape 3 milioane de şcolari şi preşcolari au început cursurile noului an şcolar pe 14  septembrie, conform datelor de la INS. În anul şcolar trecut, 2019 - 2020, mai mult de jumătate din populaţia şcolară s-a regăsit în învăţământul primar şi gimnazial (54,4%), iar peste o treime în învăţământul liceal (20,7%) şi antepreşcolar şi cel preşcolar (18,4%), conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

România avea în anul şcolar 2019/2020 un număr de 6.166 de unităţi şcolare din învăţământul primar şi gimnazial conectate la internet şi 1.444 de licee, arată datele publicate de INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO