Eveniment

Şcolile din Vrancea, închise din cauza vremii nefavorabile; în Bacău, elevii pleacă doar însoţiţi

Şcolile din Vrancea, închise din cauza vremii...

Autor: Ilinca Nazarie, Petre Mazilu, Mediafax

20.09.2017, 15:55 174

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea au analizat prognoza meteo şi au decis să suspende cursurile pentru a nu-i pune în pericol pe elevi şi pe profesori.

Potrivit acestora, decizia privind închiderea şcolilor este valabilă doar pentru ziua de miercuri, dar, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo, măsura ar putea fi aplicată şi joi.

„Miercuri se suspendă cursurile în toate unităţile şcolare din judeţ, de la ora 15.00. Joi, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice vor decide în plan local conducerile unităţilor şcolare”, a declarat, miercuri după-amiaza, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISJ Vrancea, Bogdan Ciubotaru.

Şi în judeţul Bacău, a fost realizată o evaluare, iar decizia a fost de a nu suspenda cursurile. Cu toate acestea, elevii nu pot pleca neînsoţiţi de la şcoală.

„Am anunţat şcolile pentru copiii de după-amiază să nu îi lase să plece acasă neînsoţiţi, dacă vor fi fenomene deosebite vor rămâne în şcoală cu profesorii şi educatorii”, a declarat prof. Dorina Marinov, purtător de cuvânt al ISJ Bacău.

Şi şcolile din Dâmboviţa şi Prahova s-au închis miercuri, din cauza condiţiilor meteo. În cele două judeţe, precum şi în Buzău, Vrancea şi Bacău, la ora 16 intră în vigoare avertizarea meteorologică de cod portocaliu de vijelii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO