Eveniment

Scrisoare către ministrul educaţiei. Adrian Iftene, decanul Facultăţii de Informatică de la Iaşi: Cererea foarte mare din partea industriei IT a crescut interesul liceenilor pentru mate-info. Eliminarea informaticii de la bac ar fi o greşeală

Scrisoare către ministrul educaţiei. Adrian Iftene,...

Autor: Răzvan Botea

26.04.2019, 10:17 424

Mai mulţi profesori universitari au transmis ministrului educaţiei o scrisoare prin care şi-au exprimat îngrijorarea faţă de un proiect în dezbatere care propune eliminarea probei de Informatică la examenul de bacalaureat.

Mai mulţi profesori universitari, decani ai facultăţilor de Informatică de la mai multe universităţi de top din ţară au transmis o scrisoare ministrului educaţiei în care şi-au exprimat punctul de vedere privind pericolele unei eventuale eliminări a probei de Informatică la examenul de bacalaureat.  Scrisoarea vine în contextul în care Ministerul Educaţiei a lansat un proiect în dezbatere publică care se va transpune în noul proiect de lege privind Educaţia şi care presupune, printre altele eliminarea informaticii de la examenul de bacalaureat.

Într-un răspuns pentru ZF, Adrian Iftene, decanul Facultăţii de Informatică din cadrul Universităţii A.I. Cuza din Iaşi, a spus că cererea în creştere a industriei de IT din România s-a resimţit în cererea pentru specializarea matematică-informatică din licee, motiv pentru care s-au şi suplimentat clasele cu această specializare, în acest moment devenind majoritară această specializare în mai multe licee şi colegii din ţară unde concurenţa este foarte puternică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO