Eveniment

Se dă startul: Cupa Mondială de fotbal 2018 începe joi în Rusia. Faceţi pariurile pentru primul meci din competiţie: Rusia-Arabia Saudită

Se dă startul: Cupa Mondială de fotbal 2018 începe joi...

Autor: Departamentul Sport

14.06.2018, 08:53 442

Cupa Mondială de fotbal începe joi, meciul de deschidere al competiţiei care se va încheia peste o lună fiind cel dintre Rusia şi Arabia Saudită, de la ora 18.00. 

32 de echipe, inclusiv cea a ţării gazdă, au un singur obiectiv la primul turneu final de campionat mondial care are loc în Europa de Est şi anume să obţină trofeul competiţiei. În premieră pentru un Campionat Mondial, ediţia 2018 vine şi cu o noutate tehnologică: arbitrajul video, testat deja în mai multe competiţii importante.

La ora 17:30, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în prezenţa a 80.000 de microbişti şi invitaţi, va începe Ceremonia de Deschidere a Turneului Final al Campionatului Mondial de Fotbal 2018.

La această ceremonie de deschidere vor participa peste 500 de artişti, gimnaşti şi dansatori. Într-o postare pe Twitter, cântăreţul britanic Robbie Williams a confirmat că va interpreta imnul competiţiei alături de soprana Aida Garifullina.

Rusia – Arabia Saudită va fi primul meci al competiţiei şi va începe imediat după încheierea ceremoniei de deschidere.

Timp de o lună, microbiştii vor avea posibilitatea de a urmări 64 de meciuri la capătul cărora va fi desemnată cea de-a 21-a campioană a lumii. Ultima ediţie de Campionat Mondial a avut loc în Brazilia, în 2014.

Trofeul - Cupa Mondială - este fabricat din aur pur, are o bază de 13 cm şi două fragmente de malachit încorporate în ea. Compoziţia reprezintă doi fotbalişti care, inspiraţi de victorie, ridică globul pământesc. Pe postament sunt gravate denumirile ţărilor învingătoare în cele 20 de ediţii precedente ale Cupei Mondiale FIFA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO