Eveniment

Se relaxează măsurile în Capitală. Traian Berbeceanu: De luni se redeschid în Bucureşti restaurantele, barurile şi cafenelele, sălile de spectacole, teatrele, cinematografele, la 30% din capacitate

Se relaxează măsurile în Capitală. Traian Berbeceanu:...

Autor: Mediafax

22.01.2021, 15:32 1469

Începând de luni vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive, respectiv restaurantele, barurile şi cafenelele vor funcţiona în intervalul 06.00-21, la o capacitate de 30%, iar sălile de spectacole, teatre şi cinematografe vor funcţiona la o capacitate de 30%, anunţă Traian Berbeceanu.

„Cu 47 de voturi pentru, un vot împotrivă şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, 25 ianuarie, ora 00.00, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Măsuri de relaxare vizează domeniul HORECA - restaurantele, barurile şi cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 06.00-21.00 la o capacitate de maxim 30%, cu respectarea tuturor normelor instituite prin lege. De asemenea, s-a hotărât ca în domeniul sălilor de spectacol, teatru, cinematografelor să fie admis accesul publicului şi spectacolele cu cu publicul în limita a 30% din capacitatea sălii de spectacol”, anunţă prefectul Capitalei.

El precizează că operatorilor licenţiaţi în domeniul sălilor de noroc li se permite funcţionarea cu publicul în limita a 30% din capacitatea sălilor tot în intervalul ora 07.00-21.00.

„Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente. Acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând de luni. Am considerat necesar ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile în conformitate cu prevederile legale. În mod categoric vom fi intransigenţi”, mai spune Berbeceanu.

Prefectul Capitalei transmite că a hotărât intensificarea controalelor pentru a verifica modul în care sunt respectate normele aflate în vigoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO