Eveniment

Se schimbă piaţa muncii: „Apetitul pentru limbile nordice a început să scadă, deşi cererea de candidaţi este mare“. Încep să se caute araba şi rusa

Aura Ipate

Aura Ipate

Autor: Mihaela Pascari

17.08.2016, 07:00 5679
Cele mai căutate limbi străine, dar şi cele mai bine plătite din piaţa muncii, sunt limbile  nordice precum olandeza, suedeza, norvegiana sau daneza, însă în ultimii ani limba arabă şi rusa au început să câştige teren în ceea ce priveşte atractivitatea celor care plătesc pentru cursuri, a spus Aura Ipate, director general în cadrul centrului de cursuri de limbi străine A_best.

„Având în vedere contextul social-economic actual, engleza, germana şi franceza vor rămâne favorite în continuare. Araba şi rusa au început să câştige teren în ultimii ani, iar apetitul pentru limbile nordice a început să scadă, deşi este încă o nevoie acută de oameni pregătiţi pentru aceste limbi străine. Este cert însă că popularitatea limbilor străine pe piaţa muncii va fi un factor decisiv care va determina tot mai mulţi tineri să se îndrepte spre acest domeniu“, a explicat Aura Ipate.

Anul acesta, doar Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universitatăţii din Bucureşti a adunat 1.700 de candidaţi care au optat pentru locurile scoase la concurs, generâd o concurenţă de 76 de înscrişi pe loc. Printre cele mai căutate limbi străine au fost italiana, portugheza, rusa, japoneza, araba sau neogreaca.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO