Eveniment

Sechestru pe sute de maşini, terenuri şi bani, într-un dosar DIICOT de contrabandă. Au fost reţinute 23 de persoane, după 157 de percheziii în şapte judeţe şi în Bucureşti

Sechestru pe sute de maşini, terenuri şi bani, într-un...

Autor: Mediafax

14.07.2021, 18:23 136

Procurorii DIICOT au pus sechestru pe sute de maşini, între care un Ferrari, pe terenuri, imobile, acţiuni şi pe importante sume de bani, într-un dosar de contrabandă şi spălare de bani, în care au fost reţinute 23 de persoane, după 157 de percheziii în şapte judeţe şi în Bucureşti.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 23 de inculpaţi, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă şi spălare de bani.

Percheziţiile au început marţi şi au fost făcute în baza ordonanţelor de delegare ale DIICOT – Structura Centrală, de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DCCO şi DICE, care au pus în executare un număr de 157 de mandate de percheziţii domiciliare, în judeţele Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraş-Severin, Gorj, Timiş şi municipiul Bucureşti.

Au fost audiate 76 de persoane şi au fost ridicate 27.200 de ţigarete, 3 arme de vânătoare, precum şi sumele de 301.950 de lei, 101.015 de euro şi 35.880 de dolari. Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor şi semiremorci, 357 de suprafeţe de teren intravilane şi extravilane, 50 de imobile (apartamente şi case de locuit), dar şi asupra acţiunilor sau părţilor sociale deţinute la 18 societăţi comerciale.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că între maşinile ridicate este şi un Ferrari, al arădeanului Cosmin Mladin, cel care a reuşit să fugă cu două ore înainte de percheziţiile care s-au făcut la domiciliul său.

În cursul zilei de miercuri, cei 23 de inculpaţi reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Documentarea activităţii infracţionale a fost realizată în colaborare cu autorităţile judiciare din Marea Britanie(HMRC), din Ungaria(NTCA), din Franţa şi Germania, precum şi cu sprijinul Direcţiei Generale a Vămilor – Direcţia Supraveghere şi Control Vamal şi Direcţia Regională a Vămilor Timişoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, Biroul Operaţiuni Speciale Cluj, Biroul Operaţiuni Speciale Timişoara şi Biroul Operaţiuni Speciale Oradea. La activităţi au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţiei a Jandarmeriei Române, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca şi Grupării Mobile de Jandarmi Târgu-Mureş. De asemenea, au fost angrenate efective ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Craiova, Braşov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca şi SCCO Gorj şi Caraş-Severin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO