Eveniment

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat: Secţiile ATI sunt pline în Bucureşti. Sâmbătă va fi depăşit pragul de 800 de infectări

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat: Secţiile ATI...

Autor: Alina Mihai

17.07.2020, 22:10 3426

Potrivit secretarului de stat în MAI Raed Arafat, în spitalele din Bucureşti, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 nu mai era, vineri după-amiază, niciun loc liber la terapie intensivă, existând toate premizele ca sâmbătă să fie depăşit pragul de 800 de infectări în 24 de ore.

Este vorba despre patru spitale: Institutul Matei Balş, Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, Institutul „Marius Nasta” şi Spitalului Militar. Numărul cazurilor din ATI era, în momentul anunţării datelor la ora 13:00, de 273 pe întreaga ţară, dar între timp au mai crescut şi se apropie de 280, a spus Raed Arafat, la Digi24.

În aceste condiţii, evenuale noi cazuri vor necesita transportarea către alte localităţi unde sunt locuri libere la ATI, dar şi Ploieştiul este aproape plin, a spus Raed Arafat, declarându-se „îngrijorat”.

O altă soluţie în cazul în care în Bucureşti apar între timp cazuri noi necesitând terapie intensivă ar fi să se facă loc fizic în spitale, să se amenajeze noi spaţii în care să fie aduse ventilatoare din stocuri. Dacă fizic nu este posibil în spitale, mai există şi soluţia unei unităţi mobile de rezervă, cu 12 locuri, care poate fi instalată lângă un spital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO