Eveniment

Secretarul de stat Raed Arafat, despre prelungirea stării de alertă: Nu introducem restricţii noi, păstrăm aceleaşi măsuri

Secretarul de stat Raed Arafat, despre prelungirea...

Autor: Otilia Serescu, Mediafax

15.07.2020, 19:16 78

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a spus, miercuri, în şedinţa de Guvern, că odată cu prelungirea stării de alertă nu vor fi introduse noi restricţii, ci vor fi menţinute cele stipulate în actuala legislaţie.

Miercuri, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de guvern s-a aflat proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei.

„Nu introducem nicio restricţie nouă, păstrăm aceleaşi măsuri (...). S-a derulat procedura. Am avut grupul tehnico-ştiinţific şi s-a realizat împreună cu Centrul Naţional de Comandă şi Conducere a Intervenţiei, Nota de fundamentare, pe motivaţia de ce trebuie să fie prelungită starea de alertă şi a măsurilor care trebuie să fie implementate pe parcursul stării de alertă. Proiectul de hotărâre şi măsurile au fost aprobate în cadrul CNSU (Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă - n.red.) şi urmează să supunem spre aprobare proiectul de hotărâre de guvern”,a spus Arafat.

El a precizat că din document a fost scoasă partea ce vizează carantina şi izolarea, până la momentul la care Parlamenul va vota legea ce reglementează cele două restricţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO