Eveniment

Secretarul general al PPE, unul dintre cele mai mari partide din Parlamentul European, despre Dacian Cioloş: Cred că este puţin oportunist

Secretarul general al PPE, unul dintre cele mai mari partide din Parlamentul European, despre Dacian Cioloş: Cred că este puţin oportunist

Autor: Maria Stan

28.01.2019, 15:40 326

Secretarul general al PPE, Antonio Lopez, a afirmat, luni, că Dacian Cioloş „este puţin oportunist”. Lopez a menţionat că nu înţelege care este angajamentul fostului premier tehnocrat, în contextul în care e posibil ca acesta să candideze cap de lista la europarlamentare, iar apoi la prezidenţiale.

„Cred că este puţin oportunist (Dacian Ciolos - n.r.). Ştiu angajamentele unor politicieni pe care i-aţi menţionat, dar trebuie să fii ataşat de partidul european care va schimba lucrurile. Şi care este angajamentul, când tu vei candida drept cap de listă la alegerile europarlamentare, iar apoi vrei să fii candidat la prezidenţiale? Care este angajamentul? Nu înţeleg”, a declarat secretarul general al PPE, Antonio Lopez, cu referire la fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş, întrebat fiind cum vede o posibiliă alinaţă între USR şi PLUS.

Preşedintele PNL Ludovic Orban i-a anunţat pe liberali, în şedinţa de luni a Biroului Politic Naţional, că a mai comandat un sondaj de opinie care să testesteze cota la europarlamentare a unei posibile alianţe USR-PLUS, au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

„Sondajul urmează să arate scorul unei eventuale alianţe a USR-PLUS. Urmează să fie întrebaţi peste 1000 de subiecţi”, au delcarat pentru MEDIAFAX surse din interiorul partidului.

Cu toate că PNL a comandat anul trecut un sondaj care să arate intenţia la vot la alegerile europarlamentare, întrebările nu vizau alianţele politice, fiind puse individual partidele în lista de opţiuni la vot, au explicat sursele menţionate. Spre deosebire de acel sondaj ale cărui date au fost prezentate parţial de liderul PNL, Ludovic Orban, şi care a avut 26.000 de respondenţi, acesta va avea doar puţin peste 1.000 de persoane intervievate.

Actualul sondaj al PNL arată că partidul condus de Ludovic Orban are, în prezent, 27.8% din electorat, în timp ce PSD are 30.2%. Pe locul 3 se află ALDE, cu 11.5%. Urmează USR cu 10.2%, Pro România, cu 5.5%, UDMR cu 5.1%, PLUS 5% şi PMP 4,2%, potrivit surselor politice ale MEDIAFAX.

Sursele citate susţin că partidul lui Dacian Cioloş, PLUS, are un scor de 5%, iar PMP 4.2% .

AFACERI DE LA ZERO