Eveniment

Secure Property a atras 8 mil.euro de la investitori pentru achiziţii în România, Bulgaria şi Grecia

Secure Property a atras 8 mil.euro de la investitori...

Autor: Florentina Dragu

16.03.2015, 00:04 133

Oferta, prin care SPDI intenţiona să atragă până la 10 milioane de euro de la investitori, s-a desfăşurat între 11 februarie şi 11 martie.

Compania a primit subscrieri valide pentru 23,77 milioane de acţiuni, la un preţ de 0,25 lire sterline pe unitate, cu 20,6% sub preţul de închidere din 10 februarie, cu o zi înainte de lansarea ofertei. Acţiunile SPDI sunt tranzacţionate pe piaţa alternativă AIM a bursei de la Londra.

Fondurile obţinute vor fi utilizate în principal pentru achiziţia de active imobiliare în segmentele de retail şi comercial din România, Bulgaria şi Grecia, se arată într-un comunicat al SPDI.

"Succesul ofertei reflectă încrederea investitorilor în strategia de creştere şi diversificare a companiei. În urma recapitalizării şi restructurării companiei, în 2011-2013, am efectuat o serie de investiţii în România şi Grecia în 2014, care au transformat în mod semnificativ profilul companiei şi au îmbunătăţit capacitatea de generare a veniturilor. Cu ajutorul noilor fonduri, suntem încrezători că 2015 va fi un nou an în care vom înregistra progrese însemnate privind dezvoltarea unui portofoliu de proprietăţi comerciale de calitate în sud-estul Europei, care vor genera randamente crescute", a declarat Lambros Anagnostopoulos, directorul general al SPDI.

Anagnostopoulos a subscris 117.050 de acţiuni în cadrul ofertei încheiate miercuri, iar directorul financiar, Konstantinos Bitros, a cumpărat 7.894 titluri.

Compania cipriotă a investit anul trecut peste 20 de milioane de euro în România.

Prima investiţie pe piaţa românească a fost finalizată în mai 2014 şi a vizat preluarea, pentru 12,6 milioane de euro, a parcului logistic Innovations din Clinceni, închiriat în proporţie de 60% de către compania elveţiană Nestle.

În septembrie, SPDI a cumpărat a cumpărat 122 de apartamente în patru ansambluri din Bucureşti, a căror valoare netă este estimată la 3,3 milioane de euro, iar o lună mai târziu a anunţat finalizarea achiziţiei sediului Danone din Bucureşti, clădirea EOS Business Park, în schimbul a 5,85 milioane de euro.

SPDI a fost înfiinţată în iunie 2005 şi a vizat, iniţial, investiţiile pe piaţa imobiliară din Ucraina. În urma recapitalizării, în 2011, compania şi-a extins activitatea la nivel regional, prin investiţii în România, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru. De altfel, SPDI şi-a deschis un birou în Bucureşti în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO