Eveniment

Securea a căzut şi la Facebook: Zuckerberg anunţă concedieri în masă şi dă afară 11.000 de angajaţi, după ce pariurile de 15 mld. dolari pe metavers şi evaporarea masivă a veniturilor din publicitate au făcut ravagii

Securea a căzut şi la Facebook: Zuckerberg anunţă...

Autor: Ştefan Stan

10.11.2022, 08:53 2217

Meta a declarat miercuri seara că va concedia peste 11.000 de angajaţi, adică 13% din forţa de muncă, după ce compania mamă a Facebook a făcut investiţii de 15 mld. dolari în metavers, în mijlocul unei prăbuşiri a veniturilor din publicitate şi a unei inflaţii la maximul ulltimelor decenii.

Concedierile în masă, printre cele mai mari din acest an şi primele din istoria de 18 ani a Meta, se alătură miilor de disponibilizări la alte companii din tech, inclusiv la Twitter, Microsoft şi Snap.

La fel ca alţi giganţi din industrie, Meta a făcut angajări agresive în timpul pandemiei pentru a face faţă unei creşteri a utilizării social media de către consumatorii blocaţi acasă. Dar afacerile au avut de suferit în acest an, pe măsură ce agenţiile de publicitate şi consumatorii au renunţat la cheltuieli în faţa costurilor în creştere şi a ratelor dobânzilor.

"Comerţul online a revenit la tendinţele anterioare, iar recesiunea macroeconomică, concurenţa crescută şi pierderea veniturilor din publicitate au făcut ca rezultatele noastre să fie mult mai mici decât mă aşteptam", a declarat directorul general Mark Zuckerberg într-un mesaj adresat angajaţilor.

"Am înţeles greşit şi îmi asum responsabilitatea pentru asta", a spus el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO