Eveniment

Şedinţă la Guvern după suspendarea zborurilor Blue Air

Şedinţă la Guvern după suspendarea zborurilor Blue Air

Autor: Mediafax

06.09.2022, 19:58 230

Premierul şi miniştrii de resort discută marţi seara despre situaţia românilor afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air.

Premierul discută marţi seara cu miniştrii de resort şi cu autorităţile implicate în gestionarea situaţiei cetăţenilor români afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air.

„Am vorbit să deblocheze situaţia, pentru că nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturile din care urmau să vină către ţară. Este vorba de 3.000 de români (...) Am vorbit cu domnul ministru şi urmează să analizăm şi să luăm o decizie”, spunea înainte de această şedinţă premierul Nicolae Ciucă.

Şi ministrul Mediului a cerut companiei să reia zborurile. „Cer Blue Air să reia imediat, să îşi onoreze obligaţiile faţă de călători, să-şi onoreze obligaţiile faţă de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeşalonare a acestei datorii şi de a rezolva pe cale legală acest diferend”, a spus ministrul Tanczos Barna.

Blue Air anunţă că din cauza unei situaţii „neprevăzute”, constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9250
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.7278
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.7274
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.0120