Eveniment

Şefa FMI Christine Lagarde vine la Bucureşti ca să găsească o nouă paradigmă de creştere economică

AFPMediafax Foto

Autor: Claudia Medrega

02.07.2013, 21:30 513

Christine Lagarde, directorul general al FMI, va vizita România în 15-16 iulie, perspectivele economice actuale şi provocările viitoare, respectiv identificarea unei noi paradigme de creştere economică urmând să se afle pe agenda discuţiilor. Este pentru a treia oară după 1990 când un şef al FMI va vizita Bucureştiul.

Lagarde se va întâlni cu autorităţile şi factorii de decizie politici, precum şi cu reprezentanţi ai sectorului privat, societăţii civile şi mediului academic pentru a discuta despre perspectivele economice actuale şi provocările viitoare, potrivit informaţiilor transmise de instituţia de la Washinton.

România este unul dintre cei mai mari clienţi ai FMI din Uniunea European, care continuă în mod atipic să beneficieze şi de asistenţa tehnică şi financiară a Băncii Mondiale şi se află pe locul al treilea ca volum al investiţiilor în portofoliul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). La Bucureşti, Christine Lagarde va ţine un discurs cu privire la România şi Europa de Est, care se va concentra pe identificarea unei noi paradigme de creştere pentru regiune.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 03.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO