Eveniment

Şefii de la Salini Impregilo, constructorul „autostrăzii surpate” Sibiu-Orăştie, arestaţi în Italia

Şefii de la Salini Impregilo, constructorul „autostrăzii surpate” Sibiu-Orăştie, arestaţi în Italia

Autor: Mediafax

29.10.2016, 10:39 4688

În cadrul unei anchete mai ample privind trucarea unor licitaţii pentru marile lucrări de infrastructură, Garda Financiară din Italia a operat o serie de arestări, fiind luaţi în vizor şi directori ai companiei Salini Impregilo, cea care a construit lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie din România.

Potrivit preluărilor din presa italiană, postate pe Bursa din Roma (pagina rezervată emitentului Salini Impregilo), în zilele de 26 şi 27 octombrie au fost operate arestări şi percheziţii, după investigaţiile făcute de Garda Financiară. Salini Impregilo este vizată în calitatea sa de lider al unui consorţiu de constructori în cadrul căruia deţine 64% din participaţii, Garda Financiară descoperind fraude şi nereguli în licitaţiile la care a participat acest consorţiu.

În România, constructorul italian Salini Impregilo a câştigat contracte pentru lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie şi pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Primul proiect a ajuns în atenţia DNA după ce porţiunea dintre Sălişte şi Cunţa a fost închisă la un an de la inaugurare şi apoi demolată, în urma neregulilor constatate. Lotul de „autostradă surpată” a fost redeschis circulaţiei pe 10 octombrie 2016, după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naşionale (CNADNR) a reparat-o în regie proprie.

În Italia, sunt suspectate peste 30 de persoane, acuzaţiile variind de la corupţie şi şantaj până la constituirea de grupuri infracţionale. Operaţiunea autorităţilor italiene este supranumită „Amalgama”.

AFACERI DE LA ZERO