Eveniment

Şeful Agenţiei pentru Energie Atomică a venit în Ucraina: Trebuie să reducem urgent riscul unui accident nuclear

Şeful Agenţiei pentru Energie Atomică a venit în...

Autor: Laura Buciu

29.03.2022, 14:08 38

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Mariano Grossi, se află în Ucraina pentru discuţii cu oficiali guvernamentali de rang înalt cu privire la asigurarea securităţii şi siguranţei siturilor nucleare ale ţării, potrivit BBC.

Rafael Mariano Grossi urmează să ofere asistenţă tehnică urgentă, inclusiv prin trimiterea de experţi în puncte cheie, în încercarea de a evita riscul unui accident.

„Conflictul militar pune centralele nucleare ucrainene şi alte instalaţii cu material radioactiv într-un pericol fără precedent”, spune Grossi.

„Trebuie să luăm măsuri urgente pentru a ne asigura că acestea pot continua să funcţioneze în condiţii de siguranţă şi securitate şi pentru a reduce riscul unui accident nuclear”.

Au existat temeri cu privire la siguranţa instalaţiilor nucleare ucrainene în timpul conflictului.

La începutul lunii martie, un incendiu a izbucnit la centrala nucleară din Zaporizhzhia după bombardamentele ruseşti din apropierea instalaţiei.

De asemenea, la centrala de la Cernobîl au fost întrerupte liniile de alimentare cu energie electrică, forţele ucrainene dând vina pe trupele ruseşti care au ocupat centrala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO