Eveniment

Şeful BEI a spus la Bucureşti că vrea să dea bani României, dar are nevoie de proiecte de investiţii

Şeful BEI Werner Hoyer (stânga) şi preşedintele Klaus Iohannis

Şeful BEI Werner Hoyer (stânga) şi preşedintele Klaus Iohannis

Autor: Mediafax

10.02.2016, 00:00 90

Preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI) Werner Hoyer s-a aflat ieri la Bucureşti, unde a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Dacian Cioloş, susţinerea investiţiilor în România.

Vizita sa vine la doar ceva mai mult de o săptămână după cea a delegaţiei Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), condusă de preşedintele BERD, domnul Suma Chakrabarti. BEI a semnat anul trecut cu autorităţile române împrumuturi în valoare de 228 de milioane de euro, iar în ultimii 25 de ani a furnizat peste 10,6 miliarde euro pentru investiţii pe termen lung, în diferite sectoare economice, printre care transporturi, comunicaţii, energie şi mediu. Valoarea totală a creditelor acordate în România în ultimii cinci ani (2011–2015) se situează la 2,6 miliarde de euro. Recent Dragoş Pâslaru, consilierul economic al premierului, a anunţat că BEI este dispusă să finanţeze în România proiecte de infrastructură de 6 mld. euro, la o dobândă extrem de mică, sub 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO