Eveniment

Şeful CNP: România poate avea în trimestrul I o creştere economică de 0,5% faţă de trimestrul IV 2010

Şeful CNP: România poate avea în trimestrul I o creştere economică de 0,5% faţă de trimestrul IV 2010

Autor: Alexandru Moise, Barbulescu Ovidiu

13.04.2011, 20:53 62

România poate înregistra în primul trimestru al acestui an ocreştere economică de 0,5% faţă de ultimul trimestru al anuluitrecut şi de 1,3% raportat la perioada similară din 2010, adeclarat, miercuri, la Guvern, şeful Comisiei Naţionale de Prognoză(CNP), Ion Ghizdeanu.

"Introducând toate datele date publicităţii de instituţiileabilitate în estimare, am făcut o reestimare în plus a trimestruluiunu: în acest moment, având în vedere şi datele de la buget careconfirmă evoluţia bună, creşterea pe trimestrul unu faţă detrimestrul unu 2010 este de 1,3%, ceea ce înseamnă faţă detrimestrul patru o creştere de 0,5%", a spus Ghizdeanu.

Preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, a declarat,săptămâna trecută, că România nu a ieşit încă din recesiune, iartendinţa pozitivă din ultimul trimestru al anului trecut trebuie săfie confirmată de datele ulteriore, nefiind sigur dacă revenireaeconomică a început.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO