Eveniment

Şeful de conţinut al Netflix este interesat de o colaborare cu Prinţul Harry şi Meghan Markle. Cei doi ar putea urma modelul cuplului Obama, care a semnat un contract de opt cifre cu platforma de streaming

Şeful de conţinut al Netflix este interesat de o...

Autor: Eduard Ivanovici

20.01.2020, 17:08 206

Ted Sarandos, principalul ofiţer de conţinut din cadrul Netflix, a spus că este interesat de o posibilă colaborare cu ducele şi ducesa de Sussex, declarând zilele trecute în Los Angeles: „Cine n-ar fi interesat?”. Prinţul Harry şi Meghan Markle nu vor mai fi membri ai Familiei Regale la sfârşitul lunii aprilie, urmând să îşi împartă activităţile între Regatul Unit şi America de Nord, conform Market Watch.

Palatul Buckingham a anunţat sâmbătă că s-a ajuns la un acord prin care ducele şi ducesa de Sussex vor renunţa la datoriile oficiale din cadrul Familiei Regale britanice. Cei doi au fost de acord să nu mai folosească titlurile de „Alteţă Regală”,  şi vor înapoia statului costurile de renovare ale locuinţei lor din Anglia.

Cuplul şi-a exprimat dorinţa de a adopta un rol hibrid în interiorul Casei Regale şi, declarând că plănuiesc să o reprezinte în continuare pe regină, însă faptul că doresc să devină independenţi din punct de vedere financiar s-a dovedit a fi prea mult pentru Palatul Buckingham. Contul de Instagram al cuplului are în prezent 10,9 milioane de urmăritori, înregistrând 700.000 doar în ultima săptămână.

Harry este prieten cu fostul preşedinte american Barack Obama, fapt ce îl poate face să adopte modelul de carieră al fostului cuplu prezidenţial. Barack şi Michelle Obama au semnat recent un contract de opt cifre cu Netflix prin care vor produce un număr de programe istorice, biografice şi de justiţie socială printr-un parteneriat cu Higher Ground Productions, compania cuplului Obama.

Netflix le-ar putea oferi celor doi membri ai Familiei Regale o platformă de 158 de milioane de abonaţi, ceea ce ar fi după toate probabilităţile o adevărată reuşită, de vreme ce serviciul de streaming a fost aclamat în ultimii ani în mod constant pentru „The Crown”, un serial ce prezintă viaţa Reginei Elisabeta a II-a.

Harry şi Meghan au deja experienţă în spaţiul media. Ducele de Sussex l-a intervievat în 2017 pe Barack Obama, perioadă în care era editor special în cadrul BBC Radio 4. În plus, anul trecut a fost lansat în SUA şi Marea Britanie documentarul „Harry & Meghan: An African Journey”, program ce îi surprinde pe cei doi în ipostaze nu tocmai obişnuite pentru nişte membri ai Familiei Regale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO