Eveniment

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat: Lăsăm sfaturile divelor de la televiziuni şi ne vaccinăm

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă...

Autor: Andreea Tobias

18.06.2021, 21:47 85

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că valul patru al pandemiei poate fi prevenit doar dacă se vaccinează cât mai mulţi români: „lăsăm sfaturile divelor de la televiziuni”.

Raed Arafat a spus, vineri seară, la Digi24, că România este acum într-o situaţie bunăp, inclusiv ca stoc de vaccinuri, dar trebuie „să existe şi doritori, trebuie să continuăm campania, care a mers bine la început, dar acum a scăzut entuziasmul”.

Întrebat despre un eventual val patru al pandemiei, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a răspuns că nu ar trebui să vorbim despre acesta dacă toţi îşi fac vaccinul: „dacă ne vaccinăm, putem preveni un val 4 serios. Chiar dacă va fi, va fi nesemnificativ”.

În cazul în care varianta Delta devine predominantă sau apar noi variante, „nimeni nu poate spune că nu e posibil. Putem preveni cu cât mai multe persoane vaccinate. Lăsăm sfaturile divelor de la televiziuni”.

Arafat a afirmat că toţi îşi pot spune părerea, însă trebuie fundamentate medical, iar dacă nu sunt, este vorba despre „lipsă de bun simţ” şi „inducere în eroare”.

„Aceste persoane trebuie să spună pe ce se bazează, pentru că oamenii le cred, pentru că folosesc un limbaj pe care poate noi nu vrem să îl folosim”, a afirmat Arafat, adăugând că scăderea entuziasmului pentru vaccinare s-a produs din cauza unui cumul de facotir, între care şi mesajele care dezinformează şi care nu s-au văzut în alte ţări.

„Responsabilitatea noastră ca şi comunitate este să ne informăm de la infecţionişti, de la epidemiologi, să vedem alte ţări ce fac. Israelul chiar vrea să ucidă toată populaţia? Ne facem rău ascultând astfel de abordări şi ajungem în situaţia în care oamenii, bătrânii, se sperie, nu vor să se vaccineze, astfel că variantele noi se răspândesc şi ei rămân vulnerabili”, a adăugat Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO