Eveniment

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, despre activitatea restaurantelor: Este posibil să se intre cu praguri, cum este la şcoli

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă,...

Autor: Cosmin Pirv

10.10.2020, 09:01 1158

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, vineri seara, că este posibil ca activitatea restaurantelor să fie organizată în funcţie de anumite praguri, după sistemul aplicat în acest moment şcolilor. 

Şeful DSU, Raed Arafat, a admis vineri seara că este posibil ca autorităţile să introducă praguri, în funcţie de care să fie reglementată funcţionarea restaurantelor.

„Se discută de praguri şi e posibil să se intre cu praguri, cum este la şcoli, de exemplu”, a spus Arafat, la Digi24.

În acest moment, sub pragul de 1,5 la mia de locuitori se permite funcţionarea şcolilor în sistem „faţă în faţă”. Raed Arafat susţine că unele ţări au stabilit praguri mai mici.

„Faptul că suntem la 1,5 nu înseamnă că ce e sub 1,5 e perfect. Acesta e un prag, care a fost stabilit. Peste el am început să luăm măsuri. Sunt ţări care iau măsuri sub acest prag. faptul că unii încă sunt la unu la mie nu trebuie să stea cu picioarele în apă rece să spună totul e perfect, şi ei trebuie să vadă cum pot să oprească, să nu crească mai departe. Chiar dacă se stabilesc praguri, dacă se trece peste ele tot vor trebui luate măsuri”, a mai spus şeful DSU.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO