Eveniment

Şeful EADS: vom ajunge la 1.000 de angajaţi

Şeful EADS: vom ajunge la 1.000 de angajaţi la Braşov

Foto: AFP/Mediafax

Autor: Adrian Cojocar

12.07.2011, 15:10 840

Louis Gallois, director executiv al gigantului EADS, unul dintrecei mai puternici manageri care a venit în România în ultimii ani,spune că grupul va ajunge la 1.000 de angajaţi pe piaţa locală faţăde 700 în prezent, în urma unui program de investiţii de 90 mil.euro.

EADS, un grup cu afaceri de 45 mld. euro, este prezent înRomânia prin compania Premium Aerotec de la Ghimbav (Braşov) şiprin Eurcopter România, ultima fiind un joint venture la carestatul are 49% din acţiuni.

EADS, prin intermediul Premium Aerotec, a investit până înprezent la Ghimbav 40 mil. euro şi a finalizat recent prima fazăinvestiţională dintr-un program estimat la 90 mil. euro.

Investiţiile EADS la Braşov sunt cele mai importante din ultimiiani şi vin într-o perioadă în care industria aeronautică româneascăa fost puternic afectată de criza mondială, dar mai ales ca urmarea austerităţii statului care şi-a redus semnificativ cheltuieliledin acest sector, în condiţiile în care multe companii locale eraudependente de comenzile primite de la stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO