Eveniment

Şeful Laboratorului de Radiologie din Spitalul "N. Oblu" din Iaşi, reţinut pentru luare de mită

Şeful Laboratorului de Radiologie din Spitalul "N. Oblu"...

Autor: Firuta Flutur

04.06.2016, 15:22 360

Procurorii DNA îl acuză pe şeful Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie „ N. Oblu” Iaşi, Eduard Moldovanu, că, la datele de 18 martie, 13 mai şi 03 iunie 2016, a pretins şi primit ca mită de la trei pacienţi diferiţi suma de 600 lei (în total suma de 1.800 lei) pentru efectuarea unor examene RMN pentru coloană, interpretarea rezultatelor şi prescrierea de tratamente.

"În niciuna dintre situaţii, inculpatul Moldovanu Eduard nu a înregistrat în evidenţele unităţii medicale investigaţiile efectuate şi sumele percepute pentru efectuarea examenelor RMN, cu consecinţa prejudicierii bugetului Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu” Iaşi cu o pagubă reprezentată de costul real al investigaţiilor medicale, respectiv suma totală de 2.000 lei", se arată în comunicatul DNA.

Totodată, un infirmier în cadrul Spitalului de Neurochirurgie „ N. Oblu” Iaşi, Dan Ionuţ Aranyosi, a fost şi el reţinut pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, ambele în formă continuată. Potrivit DNA, Aranyosi a ajutat prin intermedierea relaţiilor dintre pacienţi şi ceilalţi trei inculpaţi şi negocierea preţului, primind în schimb o parte din beneficii.

În acelaşi caz, două asistente medicale din cadrul Laboratorului de Imagistică Medicală al Spitalului „ N. Oblu” Iaşi, Elena Carmen Gherman şi Maria Magdalena Rîndaşu, au fost plasate sub control judiciar pe o periadă de 60 de zile, sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. Procurorii au impus faţă de cele două obligaţia de a nu exercita profesia de asistent medical.

"La data de 27 ianuarie 2016, inculpata Gherman Elena Carmen, în calitate de asistent medical în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală al Spitalului „ N. Oblu” Iaşi, a pretins şi primit de la un pacient suma de 350 lei pentru efectuarea unui examen CT cranian. La data de 11 februarie 2016, inculpata Rîndaşu Maria Magdalena, în calitate de asistent medical în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală al Spitalului „ N. Oblu” Iaşi, a pretins şi primit de la un pacient suma de 300 lei pentru efectuarea unui examen RMN pentru genunchi. Totodată, cele două inculpate şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi nu au înregistrat în evidenţele unităţii medicale sumele percepute pentru efectuarea examenelor CT cranian şi RMN de genunchi, cu consecinţa prejudicierii bugetului Spitalului de Neurochirurgie „ N. Oblu” Iaşi cu o pagubă reprezentată de costul real al investigaţiilor medicale în sumă totală de 750 lei", se mai arată în comunicatul DNA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO